Umbrella | west coast exhibitions

Lydumvej 95, Nørre Nebel

Lørdag den 18. og søndag den 19. maj 2024, kl. 14-18.Skulptur

Umbrella | Udstilling af Kate Skjerning

Kom og oplev Kate Skjernings udendørs udstilling på Umbrella.

Til vores nye idé om en årlig udendørs installation inviterede vi den danske kunstner Kate Skjerning til at udvikle en serie figurer, der frit refererer til den triadiske ballet, som Oskar Schlemmer realiserede i 1920'erne.

Selvom han primært var maler, blev Oskar Schlemmer udnævnt til leder af teatergruppen på Bauhaus i 1925, hvilket indvarslede en periode med teatralske eksperimenter. Triadeballetten, der blev skabt før Første Verdenskrig, men først præsenteret som et færdigt værk efter 1922, var beregnet til tre dansere - en kvinde og to mænd. Schlemmer designede atten kostumer til ballettens tolv koreografier, som blev opført på gule, hvide og sorte bagtæpper. Kunstneren forklarede, at det at bygge på trillinger overskred individets egoisme og parrets dualisme og understregede det kollektive.

For Kate Skjerning er Schlemmers formsprog, hans farvevalg og underliggende ideer udgangspunktet for at skabe en ny serie skulpturer, der direkte refererer til Schlemmer og kan ses som rent skulpturelle værker lavet af brugte materialer, som vil definere paraplyens uderum i forhold til græsarealerne og de eksisterende træer. På den måde udvider Kate Skjerning, som er kendt for sine tekstilskulpturer, sit oeuvre med variationer, som nu også optræder i uderummet og tager højde for aspekter som figur, farve, permeabilitet og lys.

Udstillingen kan opleves fra april til september hver lørdag og søndag kl. 14:00 - 18:00

Kontakt: contact@umbrellaexhibitions.info.