Events i Varde

Filter:
ALLE
Musik
Teater
Udstilling
Motion
Sportsturneringer
Børn
Diverse
Dato: Onsdag den 2. oktober til onsdag den 27. november 2019, 8 kursusdage kl. 10-12.
Pris: Pris: 800 kr
Tid: 8 kursusdage kl. 10-12
Sted: AOF - Varde

Højskoleformiddage - Varde

Underviser: Poul Christian Tulinius. Højskoleformiddage Varde. 8 gange 800 kr. Sted: Frivillighuset. Vært: Poul Christian Tulin. Onsdage kl. 10-12. Onsdag 2/10
Historiefortæller Jens Peter Madsen Store Claus og Lille Claus
Et foredrag om, at være den lille og om, at have fantasien og livsmodet med sig. Foredraget belyses gennem genfortalte H.C. Andersen historier og sangtekster samt en række af de andre historier, som har oplyst og moret foredragsholderens eget liv. Jens Peter Madsen dyrker en meget gammel tradition, at fortælle historier "lige ud af hovedet og uden bog", og han taler med begejstring om den store betydning, som historiefortælling stadig har i nutidens fortravlede hverdag.

Onsdag 9/10
Journalist Jimmi Ekløv Katolik i Danmark
Hvorfor være katolik i Danmark i dag , når vi har haft en reformation? Hvad er egentlig forskellen på katolsk og protestantisk kristendom? Hvad med Jomfru Ma-ria? Er Pavens ord lov? Findes afladshandlen stadig? Og hvad med pædofiliskanda-lerne? Alt det, og også noget om Rosenkransen, og hvordan man lever som katolik i Danmark i dag.

Onsdag 23/10
Eventyrer Bjørn Harvig Cykeltur fra Danmark til Iran
BJØRN HARVIG beretter om sin cykelrejse fra det sommerlyse Skandinavien og ud på Ruslands uendelige veje, hvor landevejsrøvere spøger og vodkaen er billig. En rejse ind i de forladte byer i Tjernobyls skygge og ud til Sortehavets bredder. Ind i Kaukasus' vilde bjerge, hvor middelalderbyer, Kalashnikovs og arrige hunde byder velkommen. Og endelig en rejse ind i Irans menneskelige mangfoldighed og til sma-gen af sød te.
Dette er et foredrag om ubegrænset rejselyst, om evige venskaber og gribende per-sonlige beretninger. Det er fortællingen om at tage af sted hjemmefra og lade rej-sen forme sig, som den vil. Hvis man lader den.

Onsdag 30/10
Rejseleder Christian Friis Opera - de store italienere
Den italienske opera er et kunstfænomen med mere end 400 år på bagen. Efter en kort introduktion til operaens tidlige historie kommer vi hurtigt frem til den store periode i 1800-tallet hvor Rossini, Bellini og Donizetti stod som eksponenter for bel canto-stilen. Så til Verdi og Puccini, der åbnede for nye musikalske og dramatiske udtryksformer. Glæd jer til denne tour de force gennem den italienske operas hitli-ster.

Onsdag 6/11
Professor Johannes Nørregård Frandsen Jeppe Aakjær
Jeppe Aakjær (1866-1930) skabte som digterbilleder af liv, landskaber og værdig-hed, som har været med til at præge danskernes syn på sig selv og på deres omgi-velser. Hans digtning og socialkulturelle indsats har desuden været med til at forme det velfærdssamfund, som efter hans død foldede sig ud. Foredraget vil vise, hvor-for han er så stor en digter, og hvordan han byggede på internationale inspiratio-ner.

Onsdag 13/11
Gårdejer og ekstremløber Jørgen Bruun Bondemand på besøg hos paven
Gårdejer Jørgen Bruun fortæller om sit liv som landmand med mange sideaktivite-ter. Han fortæller om opvæksten på slægtsgården i 60'erne, og om udviklingen på gården. Et solidt familiesammenhold og et positivt livssyn, er rammen om en enga-geret tilværelse.
Hør om hvor vigtigt det er, at stoppe op for ikke at gå i stå
I efteråret 2018 vandrede Jørgen Bruun til Rom for at komme i audiens hos Paven. På blot tre måneder vandrede han 3.000 km. ned over det europæiske kontinent, hvor han overnattede på herberge og klostre.

Onsdag 20/11
Eventyrer Rasmus Krath Piraterne i Somalia
Rasmus Krath fortæller om sit projekt med dokumentarfilmen
På rejse med kame-ra og Kalashnikov
filmen om Rasmus' farefulde færd igennem Somalia i jagten på piraterne. I løbet af foredraget løfter han sløret for, hvordan det lykkedes ham at møde nutidens sørøvere - nogle af klodens mest sky mennesker. Rasmus viser sin film, fortæller publikum i baggrunden for pirateriet og præsenterer en række af sine stærke fotografier fra Afrikas Horn - Piraternes kyst.

Onsdag 27/11
Rejseleder Henrik Kidmose Portugal: Længslernes land
Længslen som motiv spiller en central rolle i portugisisk kultur og finder utallige udtryk. Der er den konkret længsel i de dele af befolkningen, som mere eller mindre frivilligt må leve afskåret fra hjemlandet. Der er den historiske længsel efter guldal-deren, hvor Portugal stod i spidsen for et verdensomspændende imperium og be-herskede verdenshavene. Der er den religiøse længsel, som den udtrykkes gennem valfartsmål, pilgrimsvandringer og underfulde beretninger.

Du kan købe adgang til enkelte foredrag for 150 kr., hvis du ikke ønsker at deltage i hele foredragsrækken. Billetter købes i døren (begrænset antal).
Hold: 171921851